Tuinconcerten

Jarenlang heb ik vlak naast het Vredespaleis gewoond. En iedere keer als ik er langs kwam, dacht ik: kon ik toch maar die tuinen in! Een rondje eromheen, foto’s nemen, me even Assepoester op het bal voelen. Ik fantaseerde over picknicks op een stralende zomerdag, over vioolconcerten onder de sterrenhemel  tegen de achtergrond van dat ’s avonds prachtig verlichte gebouw (ik zeg maar: nooit bescheiden zijn in je verbeelding).

Tuin Vredespaleis
Foto: Haags Uitburo

Maar altijd die hekken, en altijd gesloten. Tot nu! Het Vredespaleis opent voor het eerst in 100 jaar zijn tuinen. En nota bene met dat wat ik er het liefste zag: concerten. Komende zaterdag start de Pink Floyd tribute band ‘Pink Project’ de reeks. Zondag is het de beurt aan Trijntje Oosterhuis en het Residentie Orkest. De week erop volgen Voice of Peace, een zangwedstrijd voor kinderen en Music and Peace, een klassiek concert door drie Haagse koren. Zij laten onder meer de prachtige Misa por la Paz y la Justicia van de Argentijnse componist Ramirez horen. Gecomponeerd in hoogtijdagen van de Argentijnse dictatuur. De festivalreeks sluit af met het indrukwekkende Peace One Day Concert op 21 september, de internationale Dag van de Vrede. Met optredens van grote nationale en internationale artiesten.

Meer weten over de concerten? Kijk in de agenda van 100 jaar Vredespaleis. Er is ook een Facebookpagina en wie die een like geeft, kan twee vrijkaartjes winnen voor het Peace One Day Concert. Doen! Zou ik zeggen. En daarna een schietgebedje naar de weergoden voor een beetje peaceful weather!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s