Poëzie op Pootjes

Gedichten over het Haagse gevoel. Dat was het thema van de 4e editie van ‘Poëzie op Pootjes‘, een groot gedichteninzamelingsproject dat om de paar jaar plaatsvindt. Ditmaal leverde het 273 nieuwe Haagse gedichten op, waarvan één van mijn hand. Gisteren werd de dichtbundel met trots gepresenteerd in boekhandel Paagman aan het Spui.

Het was druk en gezellig. Ik had een van de laatste stoelen en toen ik neerplofte en om me heen keek – zoveel mensen, zo divers, van rasechte Hagenees tot deftige Hagenaar, van gesjeesde student tot gelauwerde directeur – kon ik niet anders dan vooral heel dankbaar zijn. Dankbaar dat wij op papier mochten zetten wat wij wilden zeggen. Konden zeggen wat we wilden zeggen. Een vrij land, een vrije stad. Het was bijna onmogelijk geen parallel te trekken met de gebeurtenissen in Parijs, zo recent.

Veel liefde voor de stad. En trots. Maar ook heimwee, onzekerheid, angst. Luchtkastelen, verspilling van geld, onveilige wijken. Mooi verwoord, eerlijk verwoord.

Tien Haagse dichters droegen hun eigen werk voor. De middag werd muzikaal omlijst door Frans de Leef en Hans Steijger met enkele Haagse klassiekers (meezingen verplicht!). En Joris Wijsmuller ontving als wethouder van Cultuur het eerste exemplaar van de bundel.  Poezie op Pootjes Paagman1
Een volle boekhandel

Poezie op Pootjes Paagman2
Wethouder Joris Wijsmuller met organisator Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel

Poezie op Pootjes Paagman3
Alle dichters konden een gratis exemplaar van de bundel afhalen. Met een trotse organisator.

Donderdag 29 januari is het Nationale Gedichtendag. Poëzie op Pootjes houdt dan haar slotvoorstelling in de bibliotheek aan het Spui. Met optredens van nog veel meer Haagse dichters. Maar ook cabaretier Howard Komproe, schrijver Nico Dijkshoorn, rapper Jon Tarifa en zanggroep Kluister zijn van de partij. Warm aanbevolen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s