Even wuiven misschien?

En wij maar denken dat Beatrix niet van toneelstukjes hield. Even wuiven dan maar zoon, anders staan we hier ook maar te staan op dat balkon!

Zei ze dat nou echt? Ja, ze zei het echt! In dat verdraaide microfoontje dat ongemerkt nog aan stond.

En zo was het vandaag al vroeg op de ochtend duidelijk wie de koninklijke broek (nog steeds) aanhad.

En weten wij – nederig volk – voor eens en voor altijd dat iemand van koninklijke bloede niet zwaait maar wuift. Vooral de prinsesjes waren er zeer bedreven in. Amalia leek zelfs meerdere wuifcursusjes te hebben gevolgd.

In ieder geval leverde het mooie plaatjes (vast ook geen koninklijk woord) op.

Willem Alexander en Beatrix op balkon
Bron: ANP

Koninklijke familie op balkon
Bron: Nu.nl/Mark Vos

Mooi was ook de muziek die tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk werd uitgevoerd. Vooral het Engelse koorstuk klonk schitterend. Het was – hoe toepasselijk – een stuk uit Alexander’s Feast van Händel. Geen koningslied meer nodig, zou je zeggen als je dit hebt gehoord.

Nu nog de grote verrassing wat onze nieuwe Majesteit van het huidige lied gaat vinden. Vanavond om half 8 live te horen vanuit Ahoy, met daarop natuurlijk zijn gewenste commentaar. Volgens ingewijden heeft hij uitgebreid moeders advies gevraagd. Die vond het alleraardigst. Een prachtig toneelstukje. Alleen de W van Willem. Dat vond ze een beetje ordinair. Willem-Alexander heet haar lieveling. Dat had natuurlijk iets heel anders moeten worden: de W van Wuiven. Hoe kon die Ewbank dat nou vergeten?

3 Comments

  1. Het was geweldig! Vanwaar ik stond kon ik het wel zien maar heb niet gehoord wat ze zei. (lees net dat het “Even wuiven met z’n allen” was). maar dat maakt geen verschil.

    1. Leuk dat je toch naar Amsterdam bent gegaan! Ik heb een dagje aan de buis gekluisterd gezeten. Was ook zeker geen straf 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s