Vuurwerkfestival Scheveningen

Spectaculair was het vuurwerkfestival dit jaar in Scheveningen! Drie dagen fantastisch weer en ruim 150.000 bezoekers. Met bijdragen uit België en Duitsland (donderdag), Zuid-Korea en China (vrijdag) en Spanje en Nederland (zaterdag). Om een mooi plekje op terras, boulevard of pier te bemachtigen, moest je er vroeg bij zijn. En helemaal als je met één oog vuurwerk, en het andere de hockey-finales wilde kijken. Maar op het strand was ruimte genoeg voor iedereen.

Ik was er vrijdagavond, en het was prachtig. Maar eigenlijk was het meest fascinerende het moment vóórdat het schouwspel begon. Een windstille avond met schemering over het land. En dan in het zand tienduizenden mensen die gebiologeerd naar zee staren. Waar slechts een paar boten stil liggen voor de kust. Wie niet beter wist,  zou denken dat hier een ongekend natuurverschijnsel ging plaatsvinden. Een zon die ondergaat in zee, en tegelijkertijd weer opkomt. Splijtend water, dat de beroemde verzonken stad laat zien.  Een Haagse Nessie die met haar staart zal zwaaien.

Maar veel tijd voor illusies is er niet. Een paar flinke knallen en dan vliegt het ene na het andere kunstwerk de lucht in. Groots en overweldigend. Vooral het kruit dat later op de avond door China wordt afgestoken. Een spektakel eerste klas.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s