Weekendje schaap

Vriendin M. en ik waren een lang weekend op Texel. Kilometers fietsen, uitwaaien en schaapjes kijken. Alhoewel we over dat laatste enigszins verschillende ideeën hadden. M. zag zichzelf al drie dagen lang genieten van lamskoteletjes op haar bord. Ik verheugde me meer op dartelende bolletjes wol die spontaan gekke sprongen maakten voor mijn lens.

Aan het eind van het weekend hadden we zadelpijn van hier tot de vuurtoren bij De Cocksdorp, zat ons haar op z’n best in coupe Tina Turner, maar konden we in ieder geval niet klagen over die schaapjes. Tientallen, honderden, duizenden. In de weilanden (de echte), in de winkels, op straat en in de hotels (de nepperds, maar wel ach gossie, poekie poekie, poekie leuk). Toeristische winkeltjes met schappen vol met schapen, laden vol met lammetjes. Vriendin M. was zo overweldigd dat ze tijdens het avondeten spontaan Wiener Schnitzel bestelde.

Het mocht de pret niet drukken. Wij waren niet op eiland wei, wind of duin, maar op eiland schaap. En wat zullen we goed slapen als we eraan terugdenken!

2 Comments

  1. Goedenavond, wellicht een vreemde vraag.. Maar wij zijn opzoek naar exact het schapenknuffeltje dat op uw foto staat (in het blauwe koffertje). Mij dochter is deze kwijtgeraakt, en hij is ooit gekregen als cadeau uit texel. Mocht u nog weten waar u deze foto genomen heeft…. Dan zou ik dat heeeeeel graad willen weten 🙂

    Wij hopen op een positieve reactie.

    Vriendelijke groet.
    René

    1. Hallo René, deze foto is genomen bij een winkel in Den Burg, maar ik weet niet meer welke helaas. Maar als je op Google zoekt op ‘schapen knuffeldoekje’ vind je veel resultaten. En ook soortgelijke. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s