Sint-stress

Voor het eerst sinds jaren vier ik geen Sinterklaas. Geen surprises, geen cadeautjes, geen dobbelspel, geen gedicht. En ik moet zeggen: ik vind het heerlijk! Voor een keertje.

Ik gniffel als ik alle stresstweets voorbij zie komen: Help, Piet staat vanavond al voor de deur en ik moet nog 3 gedichten schrijven! of: Wat rijmt er op bezuiniging? (lekker ding, vreemdeling, heel veel blingblingbling) of: Waarom wilden we vanavond al Sinterklaas vieren? Ik heb nóg 2 dagen voorbereiding nodig!

Niet alleen op Twitter is de Sint-stress toegeslagen. Ook op het werk wordt er flink gefoeterd. Collega M. dacht in haar middagpauze éven naar de Intertoys te gaan. Ze kwam met lege handen terug. “Echt niet normaal meer die rij bij de kassa! Heb er 15 minuten gestaan, heb alles weer teruggelegd en ben weggegaan!” Een andere collega is ook uit haar hum met de service in de speelgoedwinkels. “Waarom vragen ze nou steeds of het een cadeautje is? Natuurlijk is het een cadeautje! Alsof ik in december barbiepoppen voor mezelf ga kopen!”

In de media is het niet veel beter. Het paard van Sinterklaas is al dagen kwijt, en daar worden Sint’s pieten flink sjacherijnig van. Alle pakjes moeten nu vervoerd worden op de fiets, maar met windkracht 7 langs de kust is dat geen pretje. Zelfs de Tweede Kamer raakte in paniek en ondervroeg minister Opstelten van Justitie wat-ie eraan ging doen het beestje gezwind weer te vinden. “Ik heb hoogstpersoonlijk bij de politie aangekaart, alle agenten uit te laten kijken naar dit paard”, was zijn klare antwoord.

Sinterklaas op de fiets

Maar dan mag hij zijn corps nog wel wat beter aansturen. Want ondertussen is Amerigo nog steeds foetsie. Moeten er nog héél veel gedichten worden geschreven in heel weinig tijd. Zijn de rijen in de speelgoedwinkels nog kilometerslang. Is het cadeaupapier altijd op als je het nodig hebt (maar ja, dan moet je ook maar niet je kat inpakken). En zullen er tot maandagavond laat nog heel wat stresstweets in mijn timeline verschijnen!

Ik lach geniepig in mijn vuistje. Doe er dit jaar niet aan mee. Nestel mij op 5 december op de bank met glühwein, pepernoten en een heel dik boek. Adiós, San Nicolás. Espero que encuentre su fiel caballo lo antes posible!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s