Kaffee und Kuchen

Facebook vond ’t maar niks dat ik een weekje ertussenuit was. Om de dag kwamen er berichtjes binnen: Sandra, er zijn meldingen voor je, Sandra er zijn nog meer meldingen voor je. En een hele reeks activiteiten die je zijn ontgaan. En voor het geval je het nog niet wist: je hebt een heleboel populaire verslagen gemist. Ja, dat schrijft Facebook. Niet dat iemand ooit een verslag op Facebook zet, maar als meer dan 5 mensen een foto leuk vinden, heet dat een verslag. Dat jullie het weten.

Maar goed. Ik zat zonder internet, dus Facebook kon de pot op. Ik zat vaak zelfs helemaal zonder bereik, want de vakantiebestemming was een uithoek in Oost-Duitsland. Maar wel een van een zeer bijzondere schoonheid: De Sächsische Schweiz, dicht tegen de Tsjechische grens. Een gebied waar niemand ooit van had gehoord en dat volgens de Duitsers zelf het best bewaarde geheim van hun land is. Op een steenworp afstand van Dresden een nationaal park vol contrasten: een lieflijke Elbe waarop nog traditionele stoomboten varen, die kronkelt door een gebied met honderden meters hoge, ruige, grillige rotsformaties. Een paradijs voor wandelaars. Zoals wij.

Het werd een vakantie met veel kilometers in de benen, vele zonnestralen (wat een geluk!) en bovenal ladingen Kaffee und Kuchen. Want bij pittige trekkings moet de inwendige mens natuurlijk goed verzorgd worden. “Willen jullie nu al weer koffiepauze houden?”, was het veelgehoorde commentaar van onze no nonsense reisleider. “Ja, natuurlijk”, riepen wij dan altijd in koor, want hoe kun je nu een berg beklimmen zonder een bodem van warme appeltaart met walnoten en een vers gezette Milchkaffee?

De laatste dag deden we Dresden aan, het Florence van het noorden. Een fascinerende stad, die na het bombardement in 1945 als een feniks uit haar as is herrezen. De beroemde Frauenkirche is pas in 2004  heropend. Hij is prachtig geworden, evenals de opera, het vorstelijk paleis en alle herbouwde schatkamers. Natuurlijk mocht een bezoek aan de Semperoper niet ontbreken. Daar waar de dames nog in galajurk paraderen en in de pauzes bubbels met bretzels nuttigen. Wij gaven ons voor één keer gewonnen en ruilden de Kaffee in voor Champagner, de Kuchen voor Bretzel. Zum Wohl op de vakantie!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s