Meeuw

Oké, ik geef toe. Het was maandagochtend, het was vroeg en ik was nog niet helemaal goed wakker. Maar wat daar voor mijn neus stond toen ik vanochtend de deur uitging was geen halve droom, maar levensecht: een heuse babymeeuw. Een pluizenkop die 20 portiektreden had beklauterd en mij met zijn kraaloogjes onwennig stond aan te kijken: wat doe jij nou hier?
Ja, beest, dat vroeg ik me nou ook af.  

Meeuw

Is de buurman soms een visje aan het bakken voor z’n ontbijt? Of ben je gewoon net zo’n nieuwsgierig ding als mijn aandachtskat?
Meeuw en ik keken elkaar langdurig aan. Meeuw plukte wat aan de deurmat van de buurvrouw, liep vertwijfeld een paar rondjes en liet toen een lekkere klodder achter z’n poten vallen. Toe maar! zei ik. En wie ruimt dat op? Meeuw voelde aan dat het tijd werd om te vertrekken. Maar de afdaling van 20 treden was lastiger dan de klim. Met z’n vleugels wijd om maar enigszins in evenwicht te blijven gleed hij al bonkend de portiektreden af.

Het was een koddig gezicht. Meeuw voelde dat ik hem stiekem uitlachte, maar liet zich niet kennen. Eenmaal beneden waggelde hij zo trots als een pauw rechtstreeks de straat op. Snavel in de lucht, babyborst vooruit en marcheren maar. Met z’n kop van links naar rechts knikkend naar alle fietsers die passeerden. 

Voor wie nog niet doorhad wie hier de baas was in de straat.

2 Comments

  1. Leuk zeg, een babymeeuw! Ik zou wel eens willen weten wat ie daar deed en hoe hij daar verzeild is geraakt. Misschien verkende hij de buurt een beetje. Nadat ie uit de Vogelenbuurt, bijvoorbeeld de Laan van Poot, was komen vliegen. Tenslotte ligt die buurt vlak aan zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s