Op een mooie Pinksterdag

Bij Pinksteren hoort een bezoekje aan het Lange Voorhout. Snuffelen op de antiekmarkt -vooral veel kijken en niet kopen- een broodje makreel bij de viskraam en een rondje langs Den Haag Sculptuur. Verleden keer nog werk in uitvoering, nu een fascinerende tentoonstelling over het snel groeiende China, waar ongebreidelde economische vooruitgang ook diepe sporen in de samenleving nalaat. 
‘Made in China’: De consumptiemaatschappij groeit uit zijn voegen, tradities verdwijnen, verhoudingen raken uit balans. Hoe ga je hier als individu mee om? Nog grotendeels jonge Chinese kunstenaars laten het zien in groteske sculpturen.
Meeslepende beelden die het op een of andere manier nog beter doen in zwart-wit.

Minjun

Over zwart-wit gesproken…
Als goed blogster moest ik vandaag natuurlijk ook even het internet afspeuren wat mede-bloggers zoal over Pinksteren schreven. De oogst viel wat tegen (en dat op een Pinksterdag)  Maar ik vond wel wat anders.

Made in Holland: Uit de musical ‘Heerlijk duurt het langst’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Een prachtig nostalgisch filmpje. Over tijden die veranderen. En vaders die het eigenlijk nooit goed doen. Starring Leen Jongewaard en André van den Heuvel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s