Tuinmannen

Op bezoek in de Vruchtenbuurt, stuit ik op de ingang van een tuinencomplex aan de Kornoeljestraat. Al van veraf is te zien dat er bomen in volle bloesem staan, en ik kan de verleiding niet weerstaan naar binnen te lopen om foto’s te nemen. Geen idee of dit besloten terrein is.

Op het complex, waar ook schooltuinen liggen, zijn ruim tien man in oranje jasjes bezig met het onderhoud van het groen. Schoffelen, harken, snoeien en maaien. Haeghe Groep – Omnigroen, vertelt een grote sticker op de bakfiets bij de ingang. Mannen van divers pluimage die reïntegreren op de arbeidsmarkt en het gemeentegroen verzorgen. Ik loop een rondje om de tuinen en fotografeer her en der. Dat blijft niet onopgemerkt. Een alleenstaande dame op het terrein doet het goed. We hebben woordeloos contact. Ik krijg de hartelijkste glimlachen toegeworpen, en af en toe een open mond. Eén man blijft minutenlang zwijmelend naar mij staan kijken, de hark stevig onder z’n kin geklemd. Een serene rust die pas na twee blokjes om wordt verstoord door een begeleider die niet geheel tevreden is met het maaiwerk van zijn medewerker: Dat krèg je toch op je oplèding, hoe die grasmachine weâhrkt! 

Drie tellen later bestormen twee klassen met schoolkinderen het complex. Tijd om weer op te stappen. Foto’s genomen. Missie geslaagd. Een omnigroen resultaat.

Deze diashow vereist JavaScript.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s