Hallelujah

This little light of mine, I’m going to let it shine, Oh this little light of mine, I’m going to let it shine, Hallelujah, let it shine, let it shine, let it shine!

Omringd door vurige gospelklanken en ritmische beats stap ik Het Haagse Nutshuis binnen, waar vandaag de tweede Koorsandwich wordt gehouden. Drie Haagse koren die onder lunchtijd gratis optreden voor het winkelend publiek. Op initiatief van Culturalis, met een helpende hand van deze blogster. Vandaag staan op het podium het Residentie Kamerkoor, het gospelkoor Chanter est vivre en het YMCA popkoor. Het gospelkoor zingt zich warm als ik mijn intrede doe. Ze zien er mooi uit met hun witte gewaden en paarse sjerpen. Onder de indruk ben ik van hun dirigent, die met zijn ruim 2 meter lengte en lange witte haren als een soort Jezus-figuur zijn discipelen leidt. Hij doet het goed!

Tegen half één is het Nutshuis stampvol en verzorgt het Residentie Kamerkoor de aftrap met een voorproefje op hun komende passieconcerten. Het publiek luistert aandachtig, maar houdt zich in. Dat verandert als Chanter est vivre het podium betreedt. Men komt los, zelfs de grijze koppen. Down by the riverside, daar moeten we zijn. Daar schudden we onze heupen en klappen we onze handen. En nogmaals: Hallelujah!
YMCA maakt de Sandwich compleet. In felroze outfits gestoken laten ze hun toehoorders meegenieten van mooie, zuiver gezongen popsongs. En natuurlijk mag hier ook geswingd worden. Als het publiek het al niet doet, doen de zangers het zelf wel: handen, hoofd, schouders, alles beweegt mee. Als laatste klinkt Bon Jovi’s Livin’ on a prayer. Nu ben ik het die de remmen losgooit. Jeugdsentiment!

Koorsandwich

Al met al een leuke middag in een stampvol Nutshuis. Volgende keer nog meer stoelen nodig. En nog meer broodjes. Daar gaan we dan binnenkort maar weer eens over brainstormen.

Na afloop van de Sandwich nog een klein rondje door de binnenstad gemaakt. Te mooi weer om naar huis te gaan. Bij de wereldwinkel beland, die tegenwoordig geen wereldwinkel meer heet. ‘Waar‘ is hun nieuwe concept. En het ziet er goed uit. De winkel is vernieuwd, naast de bekende fairtradeproducten nu ook veel mooie woonaccessoires. En vandaag: gratis theeproeven met lekkere chocolaatjes. Dat is nog eens met je neus in de boter vallen. Tip voor een paascadeau: biologische chocolade-eitjes in een charmant kartonnen eierdoosje. Meer dan ‘Waar’ voor je geld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s