Koorschool

Ik vind de menselijke stem het mooiste instrument. En in zuivere samenklank met andere stemmen, de mooiste muziek die er bestaat. Daarom zing ik graag, en doe ik dat het liefst samen met anderen: in een koor.
Koren zijn tegenwoordig populair. Het bekende televisieprogramma Korenslag heeft daar zeker een steentje aan bijgedragen. Maar er speelt natuurlijk meer. Mensen zijn zoekende, zoeken zichzelf, zoeken verbinding. Samen zingen schept een band. En laat je ook dichter bij jezelf komen.
Een stad als Den Haag telt al over de 100 koren, in Nederland zijn er duizenden. Operakoor, kamerkoor, shantykoor, piratenkoor, close harmony. Oneindig veel. Toch zijn veel koren vergrijsd en is er altijd gebrek aan mannen. Hoe krijg je ook een jongere generatie aan het zingen? In Haarlem weten ze dat. Daar resideren de ‘Angels of Haarlem’. Basisschoolleerlingen die naast hun gewone onderwijs ook opgeleid worden tot professioneel koorzanger. Op een koorschool, verbonden aan de kathedraal. Naast aardrijkskunde en rekenen ook stemvorming en solfège. NTR Podium heeft een aantal maanden meegelopen op deze school en daar een geweldige documentaire van gemaakt. Voor de liefhebber: nu gaan kijken, want dit soort video’s wordt na verloop van tijd nog wel eens van het net gehaald. De koorschool komt in beeld vanaf 11:15 minuten. 

CharlyBrown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s