It takes two to tango

Vanochtend op bezoek bij m’n ouwe kluppie: het Wabo-team van het voormalige ministerie van VROM. Leuk om ex-collega’s weer te zien en te spreken. Reden van mijn komst was een pilot sociale media, die ik afgelopen najaar heb getrokken: actieve deelname aan LinkedIn en Twitter vanuit de rol van ambtenaar. Een primeur bij VROM, en leerzaam. De eindrapportage is intussen bij diverse andere departementen op de afdeling Communicatie beland. Zo ook bij het ministerie van BZK. En dus zat ik vanochtend met mijn ex-leidinggevende en een nieuwsgierige dame van Binnenlandse Zaken onze ervaringen door te nemen en werd ik uitgenodigd voor een presentatie hierover. Werk aan de winkel dus!

Aan het begin van de middag afgesproken met vriendin C., die op dit moment ook zonder baan zit. Mijn tweede terrasje van dit seizoen gepakt, aan de Grote Markt. Ik heb nu al een sproetenkop! Na onze standaarduitwisselingen over nieuwe vacatures, ontslagprocedures en uitzendbureaus die met iedereen het beste voorhebben, behalve met jou, besloten we de stad in te gaan. Het is tenslotte vrijdag! De stad in met C. is altijd een belevenis. Never a dull moment. Ze bezit de gave om met één enkel gebaar of woord elke interessante man om haar vinger te winden. Hoe doet ze dat nou toch?!! Dat wil ik ook! Misschien komt het omdat C. een beetje gek is. Leuk gek. Dan maak je je er ook niet druk om over wat mensen van je denken. Vanmiddag belandden we in Tangoschoenwinkel Lisadore aan het Noordeinde. Nieuwkomer in de binnenstad. Schoenen om bij te watertanden, zo mooi gemaakt. En rechtstreeks geïmporteerd uit Buenos Aires. Nu hou ik wel van mooie schoenen, maar mijn 1.82 meter vind ik lang genoeg, en daar hoeft niet nog eens 15 cm hak onder. Vriendin was echter zeer gecharmeerd, maar moest eerst nog even sparen. Gecharmeerd waren wij trouwens ook van de eigenaar met de mooiste blauwe ogen die wij ooit hadden gezien. Zou-ie nog vrijgezel zijn?

En zo komen alle goede dingen tegelijk. Want terwijl wij nog kwijlden bij die Zuid-Amerikaanse pumps, ging mijn mobiel en werd ik gebeld door de Geschillencommissie met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Geweldig! Ik heb hier gesolliciteerd voor de functie van webmaster, en heb ongelooflijke zin om die te gaan vervullen. Van je hobby je werk maken. Dat is toch waar iedereen van droomt. Duim voor me dat dit gaat lukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s